Kristallen en edelstenen

Edelstenen en kristallen werden in de oudheid, bijvoorbeeld door de Egyptenaren gebruikt voor het voorspellen van de toekomst.
Echter, juist de helende krachten van edelstenen zijn al lange tijd wijdverbreid bekend en toepasbaar op velerlei gebied.
De intense kosmische krachten lenen zich er bij uitstek voor om toegepast te worden bij het ontwikkelen van chakras en paranormale vermogens, bij genezing van lichamelijke aandoeningen en ter bescherming tegen negatieve invloeden.

De genezende werking van kristallen en edelstenen is gebaseerd op de veronderstelling dat elke cel in het menselijk lichaam op zijn eigen natuurlijke frequentie vibreert.
Wanneer de natuurlijke frequentie van cellen en celsystemen (organen) uit balans raakt, worden we ziek.
Met behulp van kristallen en edelstenen kunnen we die balans in principe herstellen.

De kristallen die bij genezing het meest gebruikt worden, zijn de leden van de kwartsgroep. Met name bergkristal is een erg veelzijdige steen; hij kan voor alle chakras worden gebruikt.

Maak nieuwe kristallen onmiddellijk schoon, zeker als je ze wilt gebruiken om mee te genezen. Niet schrobben en boenen, maar te reinigen door ze in stromend water te leggen, bijvoorbeeld onder de kraan in de badkamer.
Daarna opladen in het zonlicht.
Als je een kamer vol stenen hebt, kun je ze reinigen door ze te beroken met gedroogde kruiden of wierook.

Kristallen zijn mineralen die zich van nature vormen in de aarde en onder de juiste omstandigheden spectaculaire, natuurlijke, geometrische vormen aannemen.
Overal op de wereld bewondert men kristallen als voorwerpen van kracht en schoonheid.
Kristallen zelf zijn letterlijk honderden miljoenen jaren oud en werden diep in het binnenste van de aarde geboren.

De oude legende over Amethist:

Amethist was voordat ze een steen werd een heel mooi nimfje. Bacchus had zijn oog op haar laten vallen en was verliefd op haar. Helaas voor Bacchus was het niet wederzijds. Hij was echter niet zo makkelijk uit het veld geslagen en bleef haar lastigvallen. Het nimfje was ten einde raad en vroeg de godin Diana om hulp. Toen op een dag Bacchus zijn geliefde nimfje eindelijk te pakken kreeg, veranderde Diana haar in een steen. Bacchus was erg verdrietig hierover en goot zijn lievelingswijn over de steen en de amethist nam de kleur van de wijn aan.

Historie:
In de middeleeuwen gebruikte rijken mensen een beker van amethist als wijnbeker. Dit werd niet alleen gedaan vanwege het geloof dat amethist dronkenschap zou voorkomen maar ook om de aangeboden drank te testen op giftigheid. Als amethist met bepaalde gifstoffen in aanraking komt wordt deze namelijk wit. In de 19e eeuw werden er veel sierraden gemaakt van de amethist. De oude Egyptenaren maakte er 5000 jaar geleden al sieraden & zegels van.